Зміни всередині та зовні #2023

Сьогодні моє життя наповнене новими людьми та знайомствами. Адже оточення – це те, що формує нас кожного дня. Тож хочу ближче вас познайомити з новими планами і з собою.

Освіту психолога я вибрала неочікувано з тієї причини, що не вступила до медичного університету. Мріяла стали гінекологом. Але я не сумую, що моя мрія не здійснилася – я лікую та відроджую людські душі. Доля приводить нас саме туди, де ми потрібні.

Я працюю за першою освітою, яка ніколи не закінчується.  Постійно підвищую свою експертність, навчаюся і безперервно практикую. Я – професійний гештальт-терапевт. Знаю й інші методи, але саме гештальт – моє кохання.

Тетяна Балан

20 років досвіду роботи з людьми показали всю глибину душі людини, її красу, силу та неймовірний внутрішній механізм буття. Бути психологом і терапевтом – це велике щастя і, водночас, велика праця. Війна проявила мій вагомий внесок у себе та в проекти, все це виявилося опорою у подоланні моїх стресів та стресів моїх клієнтів.

Мої клієнти – це люди, які навчаються співпрацювати із собою, чути себе та розуміти себе більше. Сьогодні люди більше визнають ресурс психотерапії. Вважаю, що у кожної людини мають бути базові навички, які є у професійного психотерапевта. Рефлексія – це серйозна навичка психічного та ментального здоров’я, якій варто вчитися.

Я навчаю початківців і професійних психологів. За 19 років курсу «Я – практичний психолог»  психологічну освіту, яка є фундаментом у житті, та практичні професійні навички отримали більше 400 випускників. Приємно бачити, як вони невпинно рухаються вперед. Адже цей курс – моє ще одна дитинка, яка народилася в один рік з моїм старшим сином.

Мої клієнти – це люди і організації.

Працюю як організаційний консультант, передаю свої знання та досвід на курсі «Гештальт-підхід у менеджменті». Надихаю людей на зміни, на розвиток, пошук патологій у процесах, покращення атмосфери у команді. В умовах нестабільності організації потребують розвитку вітальності, життєстійкості, змін у корпоративній культурі. Окрема професія, посада, яку вже зараз визнано багатьма компаніями – корпоративний психолог. І це ресурс компаній майбутнього.

Мої клієнти – сімейні пари та діти.

Сім’я може бути самим потужним ресурсом за умов, що в ній створені здорові психічні відносини та розчищені всі скелети у шафах. Саме у люблячих один одного батьків зростають щасливі діти. І ніколи не пізно це змінити.

Мої клієнти – викладачі. Вони формують наше майбутнє і потребують сучасних інструментів та методик.

У мене є професійні ролі, це терапевт, організаційний консультант та керівник. Ці ролі стоять після моїх прекрасних ролей мами, дружини, дочки, сестри. Але головна роль –  людина.

У житті багато смачних професій. Іноді фантазую про те, якщо професія перестане бути актуальною, ким би я була? Педагогом! Я ніколи не відчуваю труднощів із вибором. Сигнал чути себе, свої потреби є у кожного, просто він може бути приглушений або придушений кимось чи чимось у минулому.

Найближчими роками сфокусую себе та свої проекти на кількох спеціалізаціях.

В епіцентрі змін бути керівником інституту – мій новий життєвий виклик. Був час, коли я закінчила британську школу МВА для роботи з керівниками. Сьогодні як ніколи актуальні самозастосовність – практика того, з чим людина знайома. Я сподіваюся, що мої знання будуть попутним вітром у цій персональній організаційній подорожі. Але це вже інша історія, яку я обов’язково вам розповім.

Прокрутити вгору